čtvrtek 17. února 2011

49. den



Nahoře jsou platany před základní školou, loni je z vysokozdvižného vozíku ořezávali motorovou pilou.
Dole je kaštanová alej podél hřbitova, poslední je stejná alej z boku.

 

Když jsem to viděla poprvé, docela mě to šokovalo, ale už si pomalu zvykám. Je ale fakt, že se na úpravě městské zeleně uživí spousta lidí. Jsou vidět pořád, i teď obrývali záhonky s keříky kolem cest a hřišť. Dívala jsem se na partičku asi tří lidí, co pracovali kolem "našeho" hřiště. Měli pěkné malé autíčko na všechno nářadí a na odpad, něco jako u nás na odvoz odpadu z košů na ulici, ale čisté. Všechno zryli, okopali, ostříhali, ořezali, všechny listy a větve pečlivě shrabali a odvezli. Na dokonalém trávníku po nich zůstalo několik igelitových tašek, jedna lahev od koly, několik plechovek od nealka, tři futrály z restaurace na jídlo a pár podobných kousků. Asi nehodlali ubírat práci zase jiné partičce, která sbírá igeliťáky a podobný bordel :) 
Ale jinak je to tu spíš hezké a čisté a náměstí a všechny záhonky, které jsem viděla jsou osázené spoustou jarních kytiček

3 komentáře:

  1. Ta platanová alej je moc krásná. A vůbec, díky za zprostředkování. Asi se do těch končin nedostanu a tak se tam moc ráda podívám Tvýma očima.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to alej pěkně střižená :-)
    A kaštany tam mají zdravé,nebo jim taky tak rezavějí listy jako u nás?

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, zdejší aleje mají říz!
    V létě kaštany vypadaly celkem normálně, zeptám se ještě Věrky, jestli na nich něco nepozorovala. Ale podle toho, jak se tady o tu zeleň starají, tak bych řekla, že klíněnka nemá šanci.

    OdpovědětVymazat